Bokutmaning – ur ett författarperspektiv

En genre du håller dig borta ifrån?
Eftersom jag skriver helt luststyrt och efter minsta motståndets lag undviker jag alla ämnen som kräver research. Detta innebär att genres där jag har noll koll automatiskt faller bort, dvs deckare, romance, fakta, ungdom, mm, mm.

Sämsta vanan som författare?
Att jag ständigt måste avbryta skrivandet för att hämta en kopp kaffe. Detta är också min bästa vana som författare. 

Skriver du baksidan?
Ja, men jag snor ohämmat inspiration från andra.

Skriver du begagnade böcker?
Det kanske en del kan tycka. Men även om hållbarhet är viktigt så försöker jag i möjligaste mån skriva nya berättelser. Mina böcker passar också som grytunderlägg, så visst stödjer jag det cirkulära tänket. 

Favoritklassiker du skrivit?
Benny älskar baklava. 

En bok du alltid rekommenderar?
Benny älskar baklava. 

En bok du inte gillade?
Mitt allra första manus älskade jag. Men det gjorde inget av de 700 förlag jag skickade texten till. Så nu gillar jag inte heller den boken. En riktig skitbok.

Skriver just nu?
Det skulle jag kunna berätta. Men eftersom jag signerat ett vattentätt sekretessavtal med Modernistas stab av jurister där jag satt hus, barn och katt i pant så vågar jag inte yppa ett ord. Men det kommer en bok. Snart. Eller ganska snart. Det är inte en deckare.

Kommande boksläpp du ser fram emot?
XXXXX av Mikael Jisander. Kommer snart. Eller ganska snart.

About the author

Mikael Jisander

Mikael Jisander är författare, bosatt i Lomma. En halv Kaj är hans andra fristående roman efter den populära debuten Benny älskar baklava.

By Mikael Jisander

Mikael Jisander

Mikael Jisander är författare, bosatt i Lomma. En halv Kaj är hans andra fristående roman efter den populära debuten Benny älskar baklava.