Om Mikael

Mikael Jisander grön skjorta stående

Mikael Jisander (1966) är copywriter och författare, bosatt i Lomma. Debutromanen Benny älskar baklava kom ut på Modernista förlag i oktober 2021. En halv Kaj är hans andra fristående roman, denna bok släpptes i augusti 2023.

– Berättelser och böcker har alltid varit en viktig del av mitt liv. Att jag nu själv är publicerad författare är en tanke som svindlar. Jag kan helt enkelt inte tänka mig ett finare uppdrag. Att få berätta mina historier. Att få bidra till en stunds avkoppling och underhållning. Det ska gudarna veta att vi människor behöver, inte minst i dessa tider.

– Varför det tog sådan tid att debutera? Ja, även om jag som copywriter skriver dagarna i ända så är det något helt annat att fullborda ett romanprojekt. Min inre författare pockade länge på uppmärksamhet, men jag avfärdade honom alltid med motiveringen att det skulle vara för svårt att skriva en bok. För tidskrävande. Och egentligen meningslöst, eftersom chanserna att bli utgiven är mikroskopiska.

– Jag är glad att jag till slut ändå började skriva på mitt manus. Det var svårt. Det tog sin tid. Ovissheten om texten skulle duga var ibland förskräcklig. Samtidigt är ju skrivandet så otroligt givande och kul. Och efter tusen omskrivningar kom det där efterlängtade samtalet från förlaget. Nu njuter jag av livet som författare!

Mikael Jisander

Mikael Jisander är författare, bosatt i Lomma. En halv Kaj är hans andra fristående roman efter den populära debuten Benny älskar baklava.